DEMO PURPOSES ONLY
Header Background
Students

Helsingin yliopisto

Design
React
Drupal
Uniikkia Druidilaisissa oli vahva lean-näkemys. Asiakasta ravistellaan tosi paljon ja tiimi halusi aina tietää jutun jujun ennen toteutukseen siirtymistä. Runnominen ja haastaminen on johtanut parempaan arkkitehtuuriin ja kustannussäästöihin kun turha koodi on jätetty tekemättä. Uusia juttuja on voitu fail-fast -ideologian mukaisesti kokeilla kehityspurskeissa (spike) ennen tuotantoputkeen ottamista.
Maikki Sykäri
-
Tietojärjestelmäprojektipäällikkö

Lähtötilanne

Helsingin yliopiston verkkosivusto oli vuosien saatossa jäänyt auttamattomasti jälkeen tekniikan kehityksestä. Yksittäisten html-dokumenttien päivitys tapahtui käsitöinä, vaikka tarjolla oli pitkään ollut kehittyneitä sisällönhallintajärjestelmiä. Sisällöntuottajat olivat tyytymättömiä eikä tarjontaa tai mobiilitukea voitu parantaa.

Helsingin yliopisto teki alustavalinnan ennen varsinaista projektia ja loppusuoralle päätyivät ominaisuuksiltaan lähes tasavertaiset Liferay ja Drupal. Toteuttamamme proof-of-concept vakuutti yliopistolaiset Drupalin taipuisuudesta. Yhdessä selkeän lisensoinnin ja taattujen tietoturvapäivitysten kanssa demo riitti siivittämään Drupalin Helsingin yliopiston uusien verkkosivujen sisällönhallintaohjelmistoksi. Varsinaisessa projektikilpailutuksessa emme olleet mukana, mutta projekti päätyi toteutettavaksemme yhteistyökumppanimme Goforen kautta.

Mitä teimme?

Palvelun rakentaminen Drupal 7 -alustalle alkoi loppusyksystä 2013. Uudistimme helsinki.fi-osoitteessa sijaitsevat Helsingin yliopiston konsernisivut ja koulutushaun sekä rakensimme yliopiston ympäristöön mukautetun yleiskäyttöisen verkkopalvelualustan. Valmensimme yliopistolaisia myös Lean Startupin ajattelutavassa.

Ketterän kehityksen metodiikkana käytettiin yliopistolaisille ennestään tuttua Scrumia yhdistettynä Lean Startup -ajattelutapaan: kokeilla pitää ja epäonnistua saa – parasta lopputulosta ei löydetä mukavuusalueelta.

Tiimikokoa muutettiin projektin aikana useasti vastaamaan projektin tarpeita. Parhaimmillaan töitä tehtiin kuuden Druidin voimin ja pienimmillään Drupal-asiantuntijatiimimme koko oli kolme. Tuloksia julkaistiin ketterästi jo projektin aikana: ensimmäinen pilotti rakennettiin neljässä kuukaudessa, ajankohtaissivu julkaistiin yhdeksännellä kuukaudella ja konsernisivujen tuotantoversio maaliskuussa 2015.

Verkkosivuston julkinen puoli palvelee tasapuolisesti kaikkia käyttäjiä päätelaitteeseen katsomatta. Rakennettu Drupal-ratkaisu toimii palvelualustana eri kohderyhmille: tulevia opiskeilijoita houkutellaan integroidulla koulutushaulla ja tutkijoiden työtä taasen helpotetaan tarjoamalla tutkimusprojekteille mahdollisuus rakentaa omia minisivustojaan yhteisen alustan päälle.

Tulokset

Uudistettu ja mobiilituella varustettu verkkosivusto valloitti opiskelijoiden ja sisällöntuottajien sydämet. Sisällönsyöttäjien käyttäjätutkimus antoi ylläpitokäyttöliittymälle arvosanan 4/5. Koulutussivuston loppukäyttäjätestissä palvelu koettiin selkeäksi ja käyttäjien tarpeita vastaavaksi, ja sai NPS arvosanaksi huikeat 83.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä